Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

Ενημέρωση σχετικά με την πλατφόρμα edupass και τη διάθεση selftest

 Διάθεση self test- ενημέρωση για την πλατφόρμα edupass

Ξεκίνησε από χτες 1 Νοεμβρίου η διάθεση self test στους μαθητές όλων των βαθμίδων και θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 6 Νοεμβρίου.

Οι δικαιούχοι θα λάβουν μία συσκευασία με 5 δωρεάν αυτοδιαγνωστικά τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 5 έως 22 Νοεμβρίου και να προσέρχονται στο σχολείο σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

Υπενθυμίζεται ότι:

* το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο,

* ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές και τις μαθήτριες,

* βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν οι μαθητές που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ούτε βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου),

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι από την 1η Νοεμβρίου και εφεξής, η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες θα δηλώνεται στη νέα πλατφόρμα edupass.gov.gr (και όχι στην πλατφόρμα του self-testing.gov.gr), από την οποία νέα πλατφόρμα θα εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19. (Πηγή: https://www.skai.gr/news/greece/sta-farmakeia-self-test-mathiton-se-poia-platforma-tha-dilonontai-ta-apotelesmata)

Κοινοποιούμε το ΦΕΚ 4960/26-10-2021 που περιέχει διευκρινίσεις σχετικά με τη λειτουργία της πλατφόρμας EDUPASS

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που είχαμε από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης οι δηλώσεις στο Edupass θα πρέπει να εκτυπώνονται. 

Κατόπιν ερωτημάτων από αρκετούς γονείς παιδιών παραθέτουμε τμήμα της ΚΥΑ που αναφέρετε στην υποχρέωση εκτύπωσης και επίδειξης της σχολικής κάρτας από την πλατφόρμα edupass:

"Εάν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι αρνητικό, εκδίδεται από την αντίστοιχη πλατφόρμα σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος, την οποία εκτυπώνουν τα ανωτέρω πρόσωπα. Ο/Η μαθητής/τρια επιδεικνύει, χωρίς να παραδίδει, τη σχολική κάρτα εντός της τάξης, στον εκπαιδευτικό της πρώτης ώρας και τη φέρει μαζί του/της μέχρι τη διενέργεια του επόμενου διαγνωστικού ελέγχου σε περίπτωση που ζητηθεί επίδειξή της από εκπαιδευτικό ή από τον/τη Διευθυντή/τρια/Υποδιευθυντή/τρια, ή Προϊστάμενο/νη. Εάν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι θετικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος, την οποία τα ανωτέρω πρόσωπα εκτυπώνουν."