Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Πρώτες μέρες στο νηπιαγωγείο!!!

  ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΥΟ...ΠΑΩ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ!!!!
  ΠΡΩΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ!!!!

Η σχολική χρονιά 2021-2022 έχει ξεκινήσει και εμείς υποδεχτήκαμε τα παιδιά με πολλά χαμόγελα, αισιοδοξία, θετική ενέργεια και τι άλλο; Πολύ πολύ παιχνίδι!!! Ας ξεκινήσουμε λοιπόν το μαγικό μας ταξίδι στο νηπιαγωγείο...έτοιμοι;;; Πάμε!!!!  



Τις πρώτες μέρες επειδή όλα τα παιδιά βιώνουν έντονα τo άγχος της προσαρμογής,  ετοιμάσαμε πολλά παιχνίδια γνωριμίας με στόχο να γνωριστούμε όλοι καλύτερα, να εξοικειωθούμε με το χώρο και να διώξουμε μακρυά το φόβο του αγνώστου...

Αρχίσαμε λοιπόν με το ΚΑΛΗΜΕΡΑ μας λέγοντας το με χίλιους δύο τρόπους...Γλυκά,θυμωμένα, λυπημένα, χαρούμενα, σαν γίγαντες, σαν νάνοι,σαν πριγκίπισσες, σαν δράκοι και μετά χαιρετίσαμε ο ένας τον άλλο με πολλές διαφορετικές καλημέρες!!!

Ακούσαμε το τραγούδι Καλημερούδια από τη χορωδία του Σπύρου Λάμπρου με τη Μελίνα Ασλανίδου, δες εδώ  και το τραγουδήσαμε. Έπειτα βάλαμε πανιά, πήραμε ρόλους, γίναμε η Ριρή, οι κοτούλες, το σκυλάκι, η γατούλα κ.α. και το δραματοποιήσαμε με μεγάλη επιτυχία.

                       


 

Ακούσαμε και τραγουδήσαμε το ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙ (δες εδώ) και μαζί με την Κ.Έλενα που θα μας κάνει Αγγλικά φέτος μάθαμε να χαιρετάμε και να καλημερίζουμε και στην αγγλική γλώσσα.


Σειρά έχουν τα παιχνίδια γνωριμίας!!! Πολλά πολλά παιχνίδια!! Ένα από αυτά είναι ο ιστός της αράχνης. Τα παιδιά με τη νηπιαγωγό κάθονται σε κύκλο κρατώντας ένα κουβάρι. Η νηπιαγωγός κρατάει πρώτη το κουβάρι, κρατάει τη κλωστή και το πετάει σε ένα παιδί λέγοντας δυνατά το όνομα του. Το ίδιο κάνουν όλα τα παιδιά με τη σειρά ώσπου σιγά σιγά σχηματίζεται ένα ιστός. Αφήνουμε ψηλά τον ιστό, τον στερεώνουμε στο τραπέζι και μετά προσπαθούμε να περάσουμε μέσα από αυτόν χωρίς να ακουμπήσουμε τη κλωστή!!! Τα παιδιά το λάτρεψαν!!


Αφού γνωριστήκαμε παίξαμε και χαλαρώσαμε τα παιδιά περίμενε μια έκπληξη. Ένα μαγικό κουτί εμφανίστηκε στη τάξη περιμένοντας να το ανοίξουμε για να ανακαλύψουμε τις ομορφιές του. Τι είχε μέσα; Μερικά βότσαλα, κοχύλια και γράμματα από το καλοκαίρι....Η αποστολή μας; Το καλοκαίρι μας καλούσε να το αποχαιρετήσουμε αποτυπώνοντας στο χαρτί την τελευταία μας ανάμνηση από εκείνο. Έτσι βαλθήκαμε να πούμε το τελευταίο μας αντίο στο καλοκαιράκι και να φτιάξουμε μια ομαδική εργασία, συνεργασία των δύο τμημάτων, όπου θα ζωγραφίζαμε τι θυμόμαστε περισσότερο από το καλοκαίρι που πέρασε...





Έτσι κλείσαμε την πρώτη βδομαδούλα μας με αγάπη, ενθουσιασμό, πολύ παιχνίδι και κρατώντας πάντα στο μυαλό μας τη φράση του George Evans