Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ , ΧΑΡΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

                        ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
Τα Χριστούγεννα πέρασαν και αυτό που μας έμεινε, ήταν οι όμορφες αναμνήσεις στο χώρο του νηπιαγωγείου. Οι δραστηριότητες πολλές, τα παιχνίδια ακόμα περισσότερα και η μαγική χρυσόσκονη έντυνε συνέχεια τις κατασκευές, που φτιάχναμε με αγάπη και χαρά μαζί και για τα παιδιά.
Μόλις μπήκε ο Δεκέμβρης λοιπόν, βαλθήκαμε να στολίσουμε εκπαιδευτικοί και παιδιά, κάθε γωνιά του σχολείου με τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια μας και φυσικά το πρώτο που στολίσαμε ήταν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Ακολούθησαν πολλές ομαδικές εργασίες και μια από αυτές μάλιστα δημιουργήθηκε και στα Αγγλικά στα πλαίσια του μαθήματος της Αγγλικής γλώσσας που διδάσκεται φέτος στα Νηπιαγωγεία.
Φτιάξαμε Χριστουγεννιάτικα κουλουράκια.

Διαβάσαμε την ιστορία της γέννησης, καθώς και πολλά Χριστουγεννιάτικα παραμύθια, μάθαμε τα κάλαντα και πολλά χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Επικεντρωθήκαμε στο τραγούδι του μικρού τυμπανιστή, το οποίο ζωγραφίσαμε σε φύλλο εργασίας και παίξαμε και σε ομαδικό παιχνίδι. Κρατώντας το ντέφι σε κύκλο, κάθε φορά που ακούγαμε το στίχο "ραπαμ παμ παμ" έπρεπε το παιδί που κρατούσε το ντέφι να παίξει τον ρυθμό αυτό.

Στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων ασχοληθήκαμε με το θέμα της αγάπης, κάνοντας μια ομαδική εργασία, συζητώντας τι σημαίνει και γιατί δίνουμε αγάπη ενώ ζωγραφίσαμε κάποιον στον οποίο χαρίζουμε την αγάπη μας από την καρδιά μας.
Μάθαμε το τρίγωνο μέσα από το τριγωνάκι που λέμε τα κάλαντα αλλά και μέσα από ένα δέντρο των Χριστουγέννων.
Και κάναμε πολλές κατασκευές τις οποίες πήραμε στο σπίτι, όταν κλείσαμε για τις διακοπές των Χριστουγέννων.
Κλείνοντας, το μήνυμα που κρατήσαμε γι' αυτές τις γιορτές είναι "χαρίζουμε αγάπη σε όσους αγαπάμε, γιατί με την αγάπη και μόνο μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα"..!!!