Η Άνοιξη έχει μπει για τα καλά και ο Απρίλης ο μήνας του Πάσχα, μας υποδέχεται με λουλούδια στη τάξη, στην πόρτα και με μια μέρα αφιερωμένη στα αθώα αστειάκια και το γέλιο.
Υποδεχτήκαμε λοιπόν το δεύτερο γιο της Άνοιξης και του Ουρανού με την ανάγνωση της ιστορίας "Τα ψέμματα του Απρίλη'' από το βιβλίο της Λότις Πέτροβιτς "Τα παιδιά της Άνοιξης". Δραματοποιήσαμε την ιστορία, εξηγήσαμε γιατί όταν λέμε ψέμματα οι άλλοι χάνουν την εμπιστοσύνη, που μας έχουν. Διαβάσαμε την ιστορία του Ψεύτη Βοσκού και του Πινόκιο και παίξαμε ένα παιχνίδι στην παρεούλα, όπου κάθε παιδάκι έπρεπε να πει ένα αθώο ψέμα, π.χ. "οι γάιδαροι πετάνε" και να βάλει ένα τουβλάκι στη μύτη του Πινόκιο, για να γίνει μεγάλη. Έπρεπε όμως να είναι πολύ προσεκτικό, γιατί η μύτη όσο μεγάλωνε με τα ψέμματα, μπορούσε και να σπάσει... Τα παιδιά το διασκέδασαν πολύ.
Στις 2 Απριλίου γιορτάσαμε την ''Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου'' με τον πιο όμορφο τρόπο. Η συγγραφέας και συνάδελφος Δέσποινα Τζιάκη ήρθε στο σχολείο μας να μας αφηγηθεί το βιβλίο της " Άνοιξη παντού". Τα παιδιά μετά την αφήγηση έπαιξαν θεατρικό παιχνίδι με τη συγγραφέα, είπε το καθένα τι του έρχεται στο μυαλό όταν ακούει την λέξη Άνοιξη και όλοι μαζί, αλλά και ο καθένας χωριστά στο σπίτι φτιάξαμε το μαγικό φίλτρο αυτής της όμορφης εποχής.
Φυσικά όλος ο υπόλοιπος μήνας ήταν αφιερωμένος στο Άγιο Πάσχα. Μιλήσαμε για τα Πάθη του Χριστού, διαβάσαμε πολλά βιβλία με ιστορίες για τον Χριστό και παρακολουθήσαμε εκπαιδευτικά βίντεο, εξηγήσαμε την σημασία της Ανάστασης, αναφέραμε τα ήθη και τα έθιμα της χώρας μας γι' αυτή τη γιορτή και φτιάξαμε πολλές κατασκευές με αυτό το θέμα.
Ο Μάιος μας έφτασε, εμπρός βήμα ταχύ...
Ο Μάιος μας έφτασε και αυτός ο μήνας αφιερώνεται στα λουλούδια της Πρωτομαγιάς και στη γιορτή της μητέρας. Φτιάξαμε λοιπόν ένα όμορφο στεφάνι να στολίζει το σχολείο μας. Μιλήσαμε για τα λουλούδια του κήπου και του αγρού και στολίσαμε τις τάξεις με αληθινά και ψεύτικα λουλούδια.
Μητέρα, μανούλα, μαμά,
μια λέξη ιερή, τρυφερή και για τα ίδια τα παιδιά συμβολίζει τον κόσμο όλο. Συζητήσαμε για τις μαμάδες μας, γιατί τις αγαπάμε τόσο πολύ, εκείνες γιατί μας αγαπάνε και φτιάξαμε την ακροστιχίδα της λέξης "Μητέρα". Παίξαμε παιχνίδια και μέσα από την τεχνική tableau vivant- παγωμένη εικόνα, αναπαραστήσαμε εικόνες από το διαδίκτυο με μαμάδες και παιδιά.